Ponsen

Ponsen is vaak samen met lasersnijden de eerste bewerking die we aan onze plaatwerkdelen verrichten. Een snelle, goedkope en betrouwbare techniek om gaten van elke gewenste vorm en afmeting in een plaat te maken is ponsen. Ponsen is een bewerking waarbij met een stempel vormen uit het plaatwerk worden gedrukt en wordt vaak gebruikt voor uitslagen met minder ingewikkelde vormen.

Door gebruik te maken van een combimachine kun je echter eenvoudig de sterke punten van beide technieken benutten en zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ponsen

Nieuwste aanwinst: AMADA ACIES-AJ pons-lasercombinatie

De AMADA pons-laser is een combimachine. Het unieke aspect van deze machine is een compleet afgedekte turret, dit zorgt ervoor dat er krasvrij geproduceerd kan worden. Daarnaast beschikt deze machine ook over een robot die helpt bij het ontladen van de platen.

Deze machine kan naast ponsen en laseren ook tappen en vormen. Doordat deze verschillende bewerkingen op één machine uitgevoerd kunnen worden besparen tijd en kunnen we productiever te werk gaan.

Hier lees je meer over waarom we gekozen hebben voor de AMADA pons-lasercombinatie. Of toch liever bewegend beeld? Bekijk de video hieronder!

Lean Manufacturing

Nog zo’n mooi Engels begrip. Oftewel met gezond boerenverstand werken zoals we in Brabant zeggen. Meer doen met minder!
Voorkom verspillingen, reduceer afkeur en creëer een optimale doorstroming.
Doordat we achterwaarts plannen komt een product pas in de werkplaats op het moment dat wet het ineens af kunnen maken.

Smart Industry

Snelheid en flexibiliteit zijn de kernbegrippen van Smart Industry. Of het nu gaat om de sterk wisselende klantvraag, toenemende flexibiliteit, steeds kortere levenscycli, veel vernieuwingen of revisies en snelheid in nieuwe ontwikkelingen. Het vraagt allemaal om een effectieve aansturing van de fabriek.

Overige technieken

Kennis om mee te denken waar anderen stoppen

Ontbramen

Moet uw product handvriendelijk zijn? Voor het ontbramen en afronden van onze plaatuitslagen beschikken we over een TimeSaver 42 RB Range en een combinatie van een automatische trommel- en droogmachines van Walther Trowal.

Buigen

Door een combinatie van de nieuwste kantbanken, de modernste software oplossingen voor het off-line programmeren hiervan en onze gekwalificeerde operators zijn wij in staat om complexe plaatwerkdelen voor u te buigen.

Lassen

Onze specialisten beheersen TIG-lassen, MIG-lassen, MAG-lassen, aluminium lassen, RVS lassen, puntlassen en stiftlassen. U kunt met elke lasopdracht bij ons terecht. Hiertoe beschikken we over 14 frisse en up-to-date ingerichte werkplekken met professionele werktafels waarbij vier geplaatst aan een track met een lasrobot (twee uitgevoerd met 1-assige manipulatoren).

Insert Persen

Voor het aanbrengen van een grote diversiteit aan fasteners zoals moeren, draadeinden, studs etc. beschikken we over 4 inpersmachines van de firma Haeger (tot 4 inserts per werkstuk mogelijk in 1 handeling).

Klaar om met ons aan de slag te gaan?