Laseren

Alles begint bij de basis, namelijk het nauwkeurig laseren of ponsen van diverse plaatuitslagen.

Laseren of lasersnijden is een snelle en makkelijke manier om bij plaatbewerking een vorm of gatenpatroon uit te snijden. Met een sterk gebundelde lichtbron wordt er een smeltpunt gecreëerd op het plaatmateriaal. Het vlakke product heeft vrijwel geen braam en is zeer nauwkeurig uitgesneden. Het voordeel van lasersnijden boven ponsen is de snelheid en de mogelijkheid om ingewikkelde vormen uit te snijden.

Voor het lasersnijden beschikken wij over:

  • Bystronic ByStar Fiber 6KW
  • Bystronic ByStar Fiber 8KW
Laseren

Onze lasersnijmachines

Lean Manufacturing

Nog zo’n mooi Engels begrip. Oftewel met gezond boerenverstand werken zoals we in Brabant zeggen. Meer doen met minder!
Voorkom verspillingen, reduceer afkeur en creëer een optimale doorstroming.
Doordat we achterwaarts plannen komt een product pas in de werkplaats op het moment dat wet het ineens af kunnen maken.

Smart Industry

Snelheid en flexibiliteit zijn de kernbegrippen van Smart Industry. Of het nu gaat om de sterk wisselende klantvraag, toenemende flexibiliteit, steeds kortere levenscycli, veel vernieuwingen of revisies en snelheid in nieuwe ontwikkelingen. Het vraagt allemaal om een effectieve aansturing van de fabriek.

Overige technieken

Kennis om mee te denken waar anderen stoppen

Ontbramen

Moet uw product handvriendelijk zijn? Voor het ontbramen en afronden van onze plaatuitslagen beschikken we over een TimeSaver 42 RB Range en een combinatie van een automatische trommel- en droogmachines van Walther Trowal.

Buigen

Door een combinatie van de nieuwste kantbanken, de modernste software oplossingen voor het off-line programmeren hiervan en onze gekwalificeerde operators zijn wij in staat om complexe plaatwerkdelen voor u te buigen.

Lassen

Onze specialisten beheersen TIG-lassen, MIG-lassen, MAG-lassen, aluminium lassen, RVS lassen, puntlassen en stiftlassen. U kunt met elke lasopdracht bij ons terecht. Hiertoe beschikken we over 14 frisse en up-to-date ingerichte werkplekken met professionele werktafels waarbij vier geplaatst aan een track met een lasrobot (twee uitgevoerd met 1-assige manipulatoren).

Insert Persen

Voor het aanbrengen van een grote diversiteit aan fasteners zoals moeren, draadeinden, studs etc. beschikken we over 4 inpersmachines van de firma Haeger (tot 4 inserts per werkstuk mogelijk in 1 handeling).

Klaar om met ons aan de slag te gaan?