Interview met Sander Mutsaers, Wilting B.V.

Sander is al ruim 20 jaar werkzaam bij Wilting BV. Destijds nog gevestigd in Wintelre en gespecialiseerd in verspanende werkzaamheden. “Zo zijn volgens mij de contacten zo’n 15 jaar geleden ook begonnen” zegt Sander. “Voor een gezamenlijke klant leverde wij freesdelen en Driessen plaatwerkdelen. Deze klant vroeg ons destijds een complete samenstelling te gaan leveren en zodoende zijn wij de plaatwerkdelen bij Driessen gaan bestellen.”

Inmiddels is Wilting (nu gevestigd in Eindhoven) nog steeds specialist in de efficiënte productie van hoogwaardige fijnmechanische componenten, maar richt het zich ook meer op complete modules. Wilting bedient hiermee Europese OEM’ers die actief zijn in High Tech-industrieën (zoals semicon), lucht- & ruimtevaart, voedselverwerking, automotive etc.
Ook de gezamenlijke relatie is hiermee de afgelopen periode flink gegroeid. Zo draaien we gezamenlijk een mooi project voor modules welke gecontroleerd delen van het spoor buitendienst kunnen nemen.

Proactief meedenken

We vragen Sander naar zijn ervaringen omtrent de samenvoeging van onze productiebedrijven welke begin 2020 is afgerond. “Ik moet zeggen dat we daar eigenlijk weinig van meegekregen hebben en dat in positieve zin. In het verleden had ik meer contacten met Kempmetal dus ik was even bang dat de samenvoeging ten koste zou gaan van de flexibiliteit maar dit is gelukkig niet het geval”.

“De communicatie verloopt nog steeds soepel. Er wordt snel gereageerd en proactief meegedacht. Het is wel fijn als een leverancier, naast dat het zegt dat iets niet kan, ook altijd komt met een oplossing”. Als we vragen waarom Wilting dan ook na al die jaren nog steeds bij ons besteld is Sander er dan ook zo uit. “We streven bij Wilting sowieso naar langdurige sterke samenwerkingen. Dit versterkt naar onze mening de concurrentiekracht bij nieuwe projecten. En verder zit hier gewoon ook een heel tevreden klant tegenover jullie. Als inkoper wil ik geen gedoe. Ik wil iets bestellen zonder zorgen. En dat kan bij Driessen”.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op voor de mogelijkheden.