Interview met Edwin Böhmer, Varex Imaging Nederland B.V.

Varex Imaging is een toonaangevende onafhankelijke leverancier van medische röntgenbuizen en beeldverwerkingsoplossingen.  De componenten worden door fabrikanten van röntgenbeelden over de hele wereld gebruikt om te detecteren, diagnosticeren en beschermen.

In 2015 was Edwin op zoek naar een nieuwe plaatwerkleverancier. Destijds nog Claymount Assemblies geheten en in de opstartfase van diverse ontwikkelingen. “We wisten toen nog niet veel van plaatwerk”, zegt Edwin eerlijk.

We hadden al wat contacten met lokale leveranciers achter de rug toen Stefan me benaderde via LinkedIn. “De Brainport regio waar jullie gevestigd zijn had op dat moment voor de medische industrie toch een streepje voor”. Jullie konden toen al omgaan met al het “papierwerk” wat dit met zich meebrengt. En braamvrij leveren was hier in de regio bijvoorbeeld toen nog een uitzondering”.

Na deze korte contacten en wat bezoeken over en weer was het gevoel dus eigenlijk meteen goed. In de opstartfase waarin wij ons bevonden zochten we flexibiliteit en betrokkenheid in onze toekomstvisie. De aantallen waren in het begin namelijk laag maar we wisten dat dit snel een enorme vlucht kon nemen.

Waardevolle samenwerking

Gevraagd naar onze kernkwaliteiten zegt Edwin leverperformance en communicatie. “Wij als Varex vinden leverperformance de belangrijkste KPI. Zelf zitten we op minimaal 99% en wij willen werken met een leverancier die deze cijfers eveneens kan overleggen”.

“Vooral in onze beginfase was communicatie belangrijk. Als we van tevoren dingen besproken was er bij jullie altijd gewoon heel veel mogelijk”.

Inmiddels zijn we deze beginfase ontgroeit, zijn we overgenomen door een Amerikaanse partij met een cultuuromslag en strategiewijziging tot gevolg. Zo hebben we diverse productiemogelijkheden overgeheveld naar de Filipijnen.

“Toch zullen we nooit alles in deze regio laten produceren en blijft de samenwerking tussen Varex en Driessen voor ons ook nog erg waardevol,” geeft Edwin aan. “Jullie blijven onze 1ste geselecteerde lokale (Europese) leverancier”.

Het gevoel dat we hiervoor nog steeds op de goede plek zitten werd bij jullie open dag eind 2019 nogmaals bevestigd. De ruime mogelijkheden in jullie machinepark buiten beschouwing gelaten zit de onderscheidende factor hem in de manier waarop jullie omgaan met efficiency, product flow, werkplaatsinrichting en organisatie. “En in tegenstelling tot 2015 ben ik inmiddels toch wel bij wat plaatwerkers over de vloer gekomen” zegt Edwin.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op voor de mogelijkheden.