Interview met Hans van Deelen & Eric de Rooij, RAVAS

Hans herinnert het zich nog goed. “In 2014 waren we op zoek naar een nieuwe plaatwerker omdat we op dat moment niet gelukkig waren met de kwaliteit van de toegeleverde producten”. Na flink wat voorwerk, en met een selectie van leveranciers, bezochten zij zeer gericht onze stand op de ESEF.

“Het gesprek daar voelde meteen al goed en eigenlijk was het een perfecte match. We moesten het alleen nog even eens worden over de prijsstelling”.

RAVAS produceert namelijk allerlei mobiele weegoplossingen en het productgamma past zeer goed binnen de productiescope van Driessen. Op basis van een volledige openheid aan beide kanten is hier een mooie opstart van een samenwerking uit voortgevloeid.

“Ik moet zeggen dat jullie ook volledig aan de verwachtingen hebben voldaan. De samenwerking met Driessen heeft RAVAS zelf een enorme kwaliteitsimpuls gegeven” geeft Hans aan. “Het niveau waarop jullie aanleveren, qua verpakking en documentatie maar ook de betrouwbaarheid blijft onverminderd hoog. Op dit moment wordt meer dan 98% op tijd geleverd, zegt Eric terwijl hij onze leveranciers beoordeling laat zien”.

Gezamenlijk optrekken

“Een grote frustratie in een klant-/leveranciersrelatie is het onbeantwoord blijven van vragen en/of onwaarheden/standaardantwoorden krijgen. In mijn rol als inkoper vind ik repeterende fouten ook echt niet kunnen”, geeft Eric aan. “Wat dat betreft spreekt het voor zich dat jullie een goedwerkend kwaliteitsmanagementsysteem hebben en een goede strakke organisatie hebben staan”.

Dit past ook in onze toekomstvisie. RAVAS maakt namelijk al jaren een sterke groei door de laatste jaren en verhuist dit jaar dan ook naar een schitterende nieuwe locatie om deze groei beter te kunnen structureren. “Het is mooi dat we een leverancier hebben die tegemoet kan komen aan de ambities die wij als RAVAS hebben”.

“Eén van deze ambities is om jullie eerder te gaan betrekken bij het ontwikkelproces. Van oudsher ligt hier de focus volledig op het weegdeel zelf en niet op de maakbaarheid”. Hans is er dan ook groot voorstander van om hier gezamenlijk op te gaan trekken.

Gevraagd naar een cijfer voor de algehele samenwerking ligt dit tussen de 9 en 10, zegt Hans. “Een 9,2 om precies te zijn”, vult Eric aan. “Dit is namelijk het gewogen gemiddelde van jullie leverprestaties”. Al met al een mooie afsluiter van ons gesprek en we hebben dan ook maar niet gevraagd wat we nog konden verbeteren.

Bedankt voor de mooie woorden Hans en Eric en we komen het nieuwe pand graag bewonderen dit jaar want de sfeerbeelden in de productiehal zagen er veelbelovend uit!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op voor de mogelijkheden.