Interview met Timo Klerks, Barbas Bellfires

De samenwerking tussen Driessen en Barbas Bellfires gaat al heel lang terug. Een groot deel van het productgamma is hier wel eens geproduceerd. “Dit geldt overigens voor al onze leveranciers hier in de Kempen waar we al jaren een goede relatie mee hebben” geeft Timo aan.

Toch is er inmiddels alweer wat jaren geleden binnen Barbas gekozen voor een andere strategische keuze. Besloten werd om alle productie te gaan inbesteden. Hierdoor is er heden ten dagen een productiebedrijf ontstaan waar menig plaatwerktoeleverancier jaloers op zou zijn. “Het was zeer zeker geen kostenafweging en we dachten ook zeker niet dat we het wel beter konden maar de grootste factor welke hier een rol voor speelde was tijd. Deze moest zo veel mogelijk uit het systeem worden gehaald zodat men flexibeler richting de klant kon acteren” zegt Timo.

Al met al een geslaagd traject. “ Natuurlijk zijn er zaken waar je tegenaan loopt. Denk maar aan het feit dat je nu als bedrijf je eigen maakproblemen mag oplossen. Of de onzekerheid van economisch mindere tijden meer zelf draagt. Maar de voordelen in de gerealiseerde doorlooptijdverkorting maken hierin alles goed. En dat terwijl we nu zo’n 400 kachels per week produceren” zegt Timo.

Zeer goede relatie

De relatie met Driessen is ondanks dit traject altijd zeer goed gebleven. Dit komt doordat beide partijen in goed overleg de verwachtingen managen. “Nooit zullen we hier intern over alle technische mogelijkheden beschikken” geeft Timo aan. Ook zullen er altijd “tussenbewerkingen” in de Supply chain dienen worden te gerealiseerd die ertoe leiden dat uitbesteding hierin een voordeel is. Ook voor R&D ontwikkeling en opstartseries ziet Timo hierin nog een toekomstige rol. “Ons productieapparaat is daar niet echt op ingericht”.

Als we vragen naar een van de grootste frustraties binnen een klant-/leveranciersrelatie zegt Timo resoluut dat het niet krijgen van een antwoord op een vraag hem heel erg kan frustreren. “Gelukkig loop ik hier bij jullie niet tegenaan. Er is altijd een goede, snelle en eerlijke reactie. En het beste antwoord dat je soms kan geven is ook gewoon nee”.

Als we naar ons rapportcijfer vragen krijgen we een mooie 8. Er blijven altijd zaken voor verbetering vatbaar. Zo kunnen we wellicht in de toekomst nog verder kijken naar de tussenvoorraden en transporten in de keten. Hier zit nog wel wat tijd in de keten. “ Maar ik heb er zeker vertrouwen in dat we dit samen kunnen oppakken want ik heb jullie interne verbetertrajecten met interesse gevolgd en weet dat we over zaken als QRM er dezelfde denkwijzen op na houden. Jullie kracht zit hem echt in de snelheid en flexibiliteit” Geeft Timo ons nog mee. Dit geeft dus ook nog een mooie basis voor een toekomstbestendige samenwerking!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op voor de mogelijkheden.