Van werktuigbouwkunde naar allround plaatbewerker, Niels vertelt over zijn keuze.

Niels Vlamings is een van onze nieuwste aanwinsten. Hij is 18 jaar en is hier begonnen als stageloper vanuit zijn opleiding werktuigbouwkunde. Hij vond zijn stage als plaatwerker zo verassend leuk dat hij wil blijven bij Driessen en in september gaat starten aan de BBL opleiding allround plaatwerker. Wij vroegen hem over zijn verwachtingen en wat hij nu zo leuk vind aan het werken bij Driessen.

Wat voor opleiding deed je eerst?

Ik heb eerst werktuigbouwkunde gedaan. Dit deed ik op het Summa College, gewoon een BOL opleiding. Dit houdt in dat ik alleen op school les en stages had. In de tweede periode van dit jaar begon de stage periode van tien weken en ben ik hier bij Driessen terecht gekomen. Tijdens deze stage kwam ik er eigenlijk achter dat ik het hier veel leuker vond dan op school. Dus toen dacht ik: ik wil gewoon werken. Nu ga ik in september starten met een opleiding als allround plaatbewerker BBL dan wel, dus werken en leren.

Hoe ben je bij Driessen terecht gekomen?

“Op school was er een lijst van stageplekken. Hier stond Driessen ook op. Toen vertelde mijn vader: Ja, Driessen is wel een leuk bedrijf. Toen heb ik ze gewoon opgebeld en zo ben ik hier terecht gekomen. Toen ik hier binnen kwam had ik ook niet verwacht dat het zo modern en groot zou zijn. Eigenlijk had ik sowieso de producten die ze maakte niet verwacht. Ik denk dat ik oudere machines had verwacht. Natuurlijk had ik al wel wat opgezocht online van te voren, maar zo groot en zo veel had ik niet verwacht. Ik bedoel bijvoorbeeld tien kantenbanken, dat verwacht je niet.”

Wat maakte het werken bij Driessen nu voor jou zo leuk?

“Ja, vooral de collega’s! Ik vond school en alleen theorie sowieso niet echt iets voor mij. Ik vond het werken hier meteen al veel leuker met alle collega’s. Het zijn heel veel jonge kerels en dat is gewoon heel gezellig met uitjes, maar ook om gewoon zo mee te kletsen.” Naast dat Niels de collega’s heel leuk vindt noemde hij nog een tweede belangrijke factor: “De variatie in werk die je hier eigenlijk hebt maakt het ook leuk. Ik wil bijvoorbeeld niet tien weken achterelkaar fulltime kanten, want dan vind ik daar direct niet veel meer aan, dus de variatie zelf is heel leuk. Ik heb ook wel eens tijdens mijn stage mogen lassen en ook  diverse andere plaatbewerkingen en verspanende werkzaamheden mogen doen. Dat is eigenlijk gewoon heel erg leuk!” Wat Niels nog hoopt te leren vertelt hij ook: “Ik zou op zich wel goed kunnen lassen, maar op mijn volgende opleiding kan ik er ook een lasopleiding bij doen. Eigenlijk wil ik gewoon alles goed kunnen dus gewoon een goede allround plaatwerker worden, zodat je overal wat dingen kan doen”

Heb je nog tips voor andere jongeren?

“Je moet het eigenlijk gewoon gaan proberen bij bedrijven en dan kijken wat je echt leuk vind. Misschien zou je ook gewoon een paar weken proef kunnen draaien. Let ook op de collega’s. Wanneer die leuk zijn maakt het je werk ook al meteen een stuk leuker.” Niels gaf ook nog een hele bruikbare laatste tip: “Variatie in je werk is erg belangrijk, voor mij ten minste. Wanneer je tien weken of een paar maanden achter elkaar hetzelfde moet doen is dat niet uitdagend of leuk. Probeer dus gewoon variatie in je werk te krijgen, vraag dit eventueel aan je leidinggevende.”

Ook werken bij Driessen?

Neem contact op voor de mogelijkheden.