Een stage engineering bij Driessen? Dat kan! Grard vertelt je hoe het is

Grard van de Sande is nog niet zo lang geleden afgestudeerd als Technicus engineering niveau 4 aan het Summa College. Voor zijn studie heeft hij een afstudeerstage bij Driessen gedaan. Grard heeft een engineering vraagstuk opgelost met een prachtig eindproduct als resultaat. Wij hebben hem gevraagd hoe zijn ervaring was en wat hij zou willen meegeven aan aankomende stagiaires.

Hoe ben je bij Driessen terecht gekomen?

Een vriend van mij, Seth Stroosma, raadde Driessen aan als stagebedrijf. Seth heeft tijdens zijn opleiding een werkstage gedaan bij Driessen. Hij vertelde dat ik gewoon een keer bij Driessen aan moest kloppen om te vragen naar een afstudeerstage. Driessen is natuurlijk niet echt een engineering bedrijf, maar desondanks hebben zij toch een passende stageopdracht kunnen bedenken voor mij.

Wat waren je werkzaamheden en ontwikkelingen tijdens jouw stage?

Voor mijn afstudeerstage heb ik met een aantal kerntaken aangetoond dat ik het vak engineering onder de knie heb. Deze kerntaken kun je onderverdelen in: onderzoek, 3D ontwerpen, werkvoorbereiding en het begeleiden van het werkproces.

Mijn opdracht was het maken van een transportsysteem voor een borstel- slijpmachine. Dit moest ervoor zorgen dat het werkgemak voor de werknemer beter werd. De door mij ontworpen onderdelen heb ik vervolgens zelf mogen produceren. Hierbij kun je denken aan uitruimen bij lasersnijden, tappen, lassen en het monteren van de transportbanden.

Hoe heb je je stageperiode bij Driessen ervaren?

De stageperiode bij Driessen heb ik heel positief ervaren. Bij zowel het maken van mijn opdracht als mijn meewerk-werkzaamheden kreeg ik veel vrijheid. De collega’s zijn erg vriendelijk en ze zijn altijd bereid om mee te denken. Ze zullen je altijd proberen te helpen waar nodig is. Driessen is een échte aanrader voor jongeren die een werkstage zoeken.

Heb je nog tips voor jong talent die opzoek zijn naar werk- of stageplekken?

Als je zelf zoekt naar een stage of naar een baan dan raad ik aan om op verschillende plekken te gaan kijken. Zo kun je uiteindelijk het beste bedrijf uitkiezen. Let vooral ook op dat je een bedrijf kiest waar je veel verschillende dingen mag en kan doen. Driessen is zeker zo een bedrijf, bij hen had ik die mogelijkheid!

Net als Grard ook werken of stage lopen bij Driessen?

We komen graag met je in contact!