Bart over zijn zoektocht naar meerwaarde in een werkgever en waarom hij dit bij Driessen heeft gevonden

Sinds februari is Bart Vlemmix bij Driessen BV begonnen als Werkvoorbereider Calculatie. Bart is verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding van diverse onderdelen vanaf het moment dat een klant een order plaatst. Daarnaast verteld Bart waarom hij de keuze heeft gemaakt voor Driessen en wat hij leuk vind aan zijn werkzaamheden.

Vertel eens over jouw werkzaamheden als werkvoorbereider?

“Werkvoorbereiding Calculatie is eigenlijk het productieproces klaarmaken van de order. Dus wanneer klanten producten willen laten maken door Driessen BV dan moeten deze voor de productie worden klaargemaakt. Dat betekent dat de uitslagen gemaakt worden in het plaatwerk, stuklijsten gemaakt worden, onderdeeltjes die erin moeten (zoals lasstiften en persmoeren) worden bepaald. Al die dingen moeten ingekocht worden dus dat wordt allemaal vooraf vastgelegd. En verder maak ik voor plaatwerk de snijprogramma’s voor de lasersnijmachines en straks de AMADA ponslaser machine. Naast het programma voor de lasersnijmachine maken wij ook deels de programma’s voor het kanten, maar hiervoor doen de jongens in de fabriek zelf het meest.”

Wat deed je voordat je werkvoorbereider werd bij Driessen?

“Eigenlijk dezelfde functie. Alleen vielen hier veel meer taken onder. Daar deed ik ook de inkoop van draai-, frees- en kokerdelen voor al het buislasersnijwerk. Daarnaast deed ik ook nog een stukje aansturing van de afdeling werkvoorbereiding.”

Waarom trok dezelfde functie bij Driessen jou aan?

“De functie Werkvoorbereider Calculatie kwam hier vrij, maar ik was al langer opzoek naar iets anders. Driessen is echt een plaatwerk bedrijf en mijn vorige werk dat was een plaatwerk constructiebedrijf. Juist dat stuk plaatwerk vind ik heel interessant. Ik ben nu echt heel de dag alleen maar met plaatwerk bezig en veel minder met alle randzaken die er omheen zitten. Dat is wat ik juist prettig vind want ik ben echt een plaatwerk man, lasersnijden, kanten, ponsen daar kom ik vandaan.”

Wat zocht je in je nieuwe werkgever?

“Ik heb ik echt wel gezocht naar een stukje structuur en een stukje plaatwerk dus ik ben wel bij meerdere bedrijven geweest. Dan blijkt dat toch wel meer bedrijven op dezelfde manier werken zoals bij mijn vorige werkgever. Dat je dus veel bezig bent met randzaken in plaats van je volledig focussen op je functie. Dan zou ik in ongeveer dezelfde structuur terecht komen en dat wilde ik niet. Ik had dus twee keuzes; of blijven zitten bij mijn oude werk of iets nieuws zoeken dat mij echt meerwaarde kon brengen. Ik denk dat ik dat hier bij Driessen gevonden heb.”

“Bij Driessen vond ik namelijk die structuur en het georganiseerde waar ik naar opzoek was. Dat was iets dat me meteen opviel toen ik hier binnenkwam en laatst met een open dag ook weer meerdere keren werd bevestigd.”

Welke impact hoop je te maken binnen Driessen?

“Ik hoop dat ik bij kan dragen aan het stuk techniek dat hier zit, er zit hier ook al ontzettend veel kennis. Ik heb zelf veel kennis van alle andere lasersnijmachines en kantmachines waar ik mee heb gewerkt. Dus ik denk daar wel iets aan bij kan dragen en dat stukje dan ook naar een hoger level kan tillen samen met Driessen. Zelf zeg ik altijd: ik ben nooit te oud om te leren. Ik wil ook nog steeds graag leren. Op het gebied van inpersen en dat soort zaken heb ik nog wel het een en ander te leren daar zit voor mij een stukje uitdaging.”

En hoe is de werksfeer onder de collega’s de eerste periode?

“Mijn collega’s zijn oprecht wel geïnteresseerd. Even snel een praatje maken met de mensen die je in de werkplaats tegenkomt. Zeker toen ik even bij de kantafdeling stond. Hier op kantoor is het allemaal lekker rustig en de sfeer is ook rustig. Dat is wel heel prettig werken.

Er hangt gewoon een goede collegiale sfeer hier waar iedereen bereid is elkaar te helpen.

Ik zit bijvoorbeeld met Jaap en Henk (twee andere werkvoorbereiders) en zij geven goede uitleg. Wanneer ik iets niet weet of een vraag heb dan leggen ze het gewoon goed en rustig uit en als ik het weer moet vragen leggen ze het weer uit. Zeker met nieuwe software moet je toch ergens kunnen vragen hoe het werkt. Ik weet wel wat ik wil doen, maar ik wist nog niet met welk knopje ik dat voor elkaar moest krijgen. Gewoon fijne mensen!”

Ook werken bij Driessen?

Neem contact op voor de mogelijkheden.