Interview met Michiel Mulder & Geert Jan van der Heijde, Tripod Mobility

De samenwerking met Tripod Mobility gaat al circa 30 jaar terug met destijds onderdelen voor oprijplaten. “Tripod past namelijk al sinds 1980 auto’s aan zodat deze rolstoeltoegankelijk worden” zegt Geert Jan.

Het productgamma is door de jaren heen flink uitgebreid. Zo maken we ook veel aangepaste brandstoftanks omdat deze vaak noodzakelijk zijn om een auto te kunnen verlagen.

De afgelopen jaren maakte we dan ook een mooie gezamenlijk groei door. Covid 19, welke voor veel problemen heeft gezorgd binnen de automotive branche, en de ontwikkelingen rondom nieuwe modellen auto’s hebben wel voor een kleine dip gezorgd in 2020.

Maar Tripod staat wel aan het begin van mooie nieuwe ontwikkelingen, geeft Geert Jan aan. De verdere elektrificatie van voertuigen (steeds meer voorgeschreven bij de overheidsaanbestedingen) zorgt namelijk voor nieuwe modellen en dit zorgt uiteindelijk altijd voor meer vraag. “Door kort op de bal te spelen met diverse autofabrikanten en als branche op Europees niveau te lobbyen trachten we zoveel mogelijk en zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen op het gebied van de consequenties welke nieuwe ontwerpen hebben op ons als autoaanpasser”. Hier kan onze engineering afdeling dan mee aan de slag.

Goede communicatie

Deze ontwikkelingen zorgen er helaas wel voor dat er uiteindelijk geen aanpaste brandstoftanks meer nodig zullen zijn maar we zullen altijd onderdelen nodig hebben om onze auto’s aan te kunnen passen. “ Daarbij helpt het zeer dat we met Driessen een leverancier hebben die flexibel met ons mee kan denken via planningslijsten en logistieke voordelen om zo de samenwerking te optimaliseren” zegt Michiel.

“Niets stoort mij dan ook meer als een bedrijf waarbinnen de communicatie niet goed op orde is en hoe jullie zaken aanpakken en oppakken is een voorbeeld voor velen” vult hij nog aan.

“Al met al een mooie 8″, sluit Geert Jan af. “Jullie zitten al hoog qua performance op levertijd en kwaliteit dus wat moeten we nog meer wensen”.

Nou wensen mag altijd. Wij wensen hierbij op plaatwerk accu bakken! Maar bedankt voor de mooie woorden en de lange vruchtbare samenwerking.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op voor de mogelijkheden.